FJERDE  KVARTAL 2003
1. oktober 2003

PRESSE

<  >

Artiklen kan på sidste side (s.3) downloades som Word-dokument, fx til udprintning

ark og ulands

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESSEMEDDELELSE

Lars Goldschmidt i RÆSON | Skal vi opgive at forudsige arbejdsmarkedet?

”I dag støder vi ofte på tilsyneladende modstridende udsagn om fremtiden:

Svaret er nej – i den artikel af Lars Goldschmidt, som RÆSON bringer i dag. Goldschmidt, der fra i dag indgår i RÆSONs nye kommentatorpanel, har indtil 1. september været direktør for Arbejdsmarkedsstyrelsen og forsker nu for Handelshøjskolen i København og Dansk Handel og Service, hvor han bl.a. arbejder med ledelse af vidensmedarbejdere.

I artiklen advarer han mod tendensen til at Danmark i frustration over den nuværende krise opgiver forsøget på at planlægge uddannelsessystemet efter de fremtidige krav på arbejdsmarkedet og i stedet lader fremtiden passe sig selv: ”De unge opfordres til at vælge studier efter lyst uden hensyn til senere erhvervsmuligheder. Vi dimensionerer uddannelser efter efterspørgsel snarere end efter fremtidige behov. Vi accepterer - lidt afmægtige - at vi har 6-800.000 kortuddannede på arbejdsmarkedet, hvis fremtidige ansættelighed er under pres. Vi ser rigtig mange virksomheder, der ikke har en egentlig strategi for, hvordan deres nuværende medarbejdere kan rustes til at være anvendelige/ansættelige i fremtiden, samt hvordan de som virksomhed kan sikre sig konkurrencedygtige medarbejdere på lidt længere sigt.”

I stedet for at opgive planlægningen mener Goldschmidt at der KAN identificeres en række langtidsholdige vilkår, som man bør tage bestik af – også for at forberede sig på den demografiske udvikling. Det gælder både den enkelte uddannelsessøgende eller medarbejder – og det gælder ikke mindst dem, der har ansvaret for at uddanne og vejlede arbejdsstyrken.

LÆS ARTIKLEN NU:

Lars Goldschmidt i RÆSON | Skal vi opgive at forudsige arbejdsmarkedet?

   

TILBAGE

ARTIKLENS FORSIDE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 Illustrationsfoto:
US National Oceanic and Atmospheric Administration