Udenomssnak: Sådan gør politikerne – et nyt RÆSON-tema

Udenomssnak: Sådan gør politikerne – et nyt RÆSON-tema

14.04.2011


RÆSON lancerer i dag temaet ‘Udenomssnak: Sådan gør de’. Hver torsdag vil vi sammen med landets førende eksperter i udenomssnak udpege en politiker, der taler udenom, afsløre politikerens trick og anvise journalisten et modtrick.

Af Magnus Boding Hansen, RÆSONs daglige redaktør

– Forudsætning for, at samfundet træffer de rigtige beslutninger, er, at politikerne ikke snakker uden om de svære spørgsmål. Og forudsætninger for, at de ikke snakker udenom, er, at journalister og vælgere kan afsløre dem i det. Det gør vi nu noget ved, siger RÆSON’s daglige redaktør Magnus Boding Hansen.

Magnus er BA i retorik fra Københavns Universitet og har læst journalistik i Costa Rica. Han udpeger eksemplerne sammen med et ekspertpanel, som på skift skriver artiklerne.

Ekspertpanelet består af Christian Kock (retorikprofessor og forfatter til De svarer ikke: Fordummende uskikke i den politiske debat), Jonas Gabrielsen (lektor i retorik med speciale i spin og forskydningsstrategier), Heidi Jønch-Clausen (ph.d. stipendiat i journalistik med speciale i politisk journalistik og retorik), Rasmus Jønsson (lektor i politisk kommunikation og journalistik) og Magnus Boding Hansen (kandidatstuderende i retorik, initiativtager til Udenomssnak: Sådan gør de).

– Der er mere dækning i medierne af dansk politik end nogensinde før. Men trods antallet af nyheder, artikler og interviews slipper politikerne alt for let om de svære spørgsmål. RÆSONs serie ‘Udenomssnak: Sådan gør politikerne’ er et systematisk tiltag, der vil udpege hvor, og hvordan, politikerne undviger, siger RÆSON’s grundlægger og udgiver Clement Kjersgaard.

LÆS FØRSTE ARTIKEL I TEMAET HER