RÆSONS 90-MINUTTERS-KONFERENCE 15/3: Kan nogen revolutionere den offentlige sektor?

RÆSONS 90-MINUTTERS-KONFERENCE 15/3: Kan nogen revolutionere den offentlige sektor?

21.02.2011


BAGGRUND: “Den offentlige sektor skal effektiviseres markant uanset hvad. Alvoren er ikke gået op for os.” Sådan sagde SF’s gruppeformand Ole Sohn til Jyllands-Posten (24/12 2010), og fortsatte: “Det offentlige skal indstille sig på nye tider, selv om det bliver en centrum-venstreregering, som kommer til magten.” Altimens S-SF efter eget udsagn således ‘forventningsafstemmer’ deres fremtidige politik med vælgernes forventninger kæmper VK-regeringen på 9. år for at dæmpe kommunernes forbrug. Tidligere finansminister Thor Pedersen (V) afviste i den forløbne uge, at regeringen har skylden – den ligger, mente han, hos Folketinget. Kristian Thulesen Dahl (DF) kastede kritikken tilbage på regeringen og tidl. overvismand Torben M. Andersen mener også at regeringen har svigtet. Over de sidste uger har De Konservative varslet et opgør med en lang række tabuer – velfærden skal målrettes de svageste og danskerne indstille sig på fx brugerbetaling. Derfor spørger RÆSON, i en serie arrangementer og artikler: Kan nogen revolutionere den offentlige sektor? 15. marts er Clement Kjersgaard (udgiver af RÆSON) ordstyrer, når RÆSON står bag en 90-minutters “mini-konference” med tre af Danmarks mest markante meningsdannere, der hver har et unikt perspektiv på debatten om den offentlige sektors fremtid:

– Tidligere chef på Rigshospitalet og i DR, Christian Nissen, der er blevet en stærk kritiker af de sidste 30 års reformer i den offentlige sektor. I et kapitel i RÆSON-bogen “Helle eller Løkke?” stiller han spørgsmålstegn ved politikernes mulighed for overhovedet at påvirke samfundets udvikling SE MERE OM BOGEN

– Direktør i LD, Carsten Koch, der trods sin baggrund som socialdemokratisk skatteminister blev udnævnt til formand for Skattekommissionen af Fogh og har lagt kontant afstand til S-SF’s foreslåede milionærskat med bemærkningen: “Det er som at tisse i bukserne”

– Formand for 200.000 medlemmer i FOA, Dennis Kristensen: Tilbage i 2005 sagde han om LO: “Hvis ikke vi får vendt skuden, tror jeg ikke dansk fagbevægelse har mange år tilbage” og sidste forår gik han imod Harald Børsting, der nægtede at forhandle om en forøgelse af arbejdstiden med VK: “Hvis den borgerlige regering stillede præcis den samme præmis op som S og SF, kan jeg ikke se noget til hinder for, at vi lige så godt kunne lave en aftale med dem”RÆSONs EFTERMIDDAGSMØDER er en ny serie arrangementer med det formål at belyse de største politiske og samfundsmæssige udfordringer for Danmark. RÆSON er non-profit: Alle indtægter går til at drive magasinet.

UDVALGTE REFERENCER:
– Koch citat: http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/164024/kommisionsformand_foretraekker_radikales_skat.html
– Kristensen citater: http://www.foa.dk/sitecore/content/Global/News/Forbundsnyheder/Forbundsnyheder/2005/Oktober/Dennis-Kristensen-LOfornyelsesproces-er-gaaet-i-staa.aspx; http://nyhederne-dyn.tv2.dk/article.php/id-30484689:lo-har-valgt-r%C3%B8d-side-politisk.html


FOTO: Kim Bach