Finanskrisen: Sådan ændrede den os

Finanskrisen: Sådan ændrede den os

12.06.2011

.

Finanskrisen, der ramte i 2008 og lagde verdensøkonomien ned, er det største tilbageslag siden Den Store Depression. Selvom væksten er vendt tilbage, og opsvinget kryber fremad, så har finanskrisen og den efterfølgende recession sat sine spor. Men hvis man dykker ned i statistikkerne, hvilken fortælling giver tallene så om den største økonomiske krise siden 1930’erne?

Af Kenneth Praefke, RÆSONs økonomiske kommentator

Ledigheden blandt unge på 16-25 år er vokset med 122 pct., antallet af kontanthjælpsmodtagere er steget med næsten 22 pct., antallet af tvangsauktioner er steget med 275 pct. og antallet af konkurser med 170 pct. Hver fjerde danske bank er forsvundet og hver fjerde af dem, der beskæftigede sig i byggesektoren har måtte finde nyt arbejde.

Men recessionen har også haft andre ikke så direkte konsekvenser. Flere har meldt sig ud af Folkekirken, flere er flyttet til udlandet og så rapser vi mere i butikkerne, end vi gjorde før krisen.

Her er et pluk af, hvordan krisen ser ud, hvis man fortæller den med tal:





Kenneth Praefke (f. 1987) er økonomisk kommentator for RÆSON og kandidatstuderende i økonomi ved Københavns Universitet. Tidligere både økonomisk og daglig redaktør på RÆSON. I foråret 2010 økonomisk praktikant ved den danske ambassade i Washington, DC.