2012: 10 udvalgte historier fra RÆSON
29.12.2012
.RÆSON har bragt flere end 350 historier i 2012. Her er 10, udvalgt af redaktionen:
ANALYSE AF LYKKE FRIIS: MERKEL OG EUROPA
“Sådan ser tyskerne Europa: dyrt og irrelevant. Sådan ser europæerne Tyskland: selvtilstrækkeligt og dominerende!”
KOMMENTAR AF MAGNUS BODING HANSEN: INGEN POLITIKERE VIL SVARE: HVAD HVIS VÆKSTEN UDEBLIVER?
“Politikernes planer går ud fra, at væksten snart vender tilbage. Meget tyder på, at det gør den ikke. Jeg har derfor gennem et år spurgt: Hvad vil I, hvis den udebliver? Det vil de ikke svare på.”
PODCAST MED MARTIN WOLF: EUROPA FÅR FØRST VÆKST I 2020′ERNE
“Kender du nogen, som har en løsning på eurokrisen, der ville kunne vinde en folkeafstemning? Nej. Hvor længe ville det tage dig at løse eurokrisen, hvis du var præsident i alle Europas lande? More than for ever. Og hvis du var diktator? 4-5 år”
LASSE MARKER SPØRGER TORSTEN SCHACK (V): VAR JERES SKATTEREFORM MERE BLÅ?
“Schack: Det afgørende for, om skattereformen bliver blå, er, om skattetrykket sænkes. RÆSON: Jeres skattereform i 2009 sænkede ikke skattetrykket. Var den så rød? Schack: Regeringens skattereform er udsigtsløs, fordi den blot flytter pengene fra den ene lomme til den anden”. RÆSON: Det samme gjorde VK’s skattereform i 2009. Var den udsigtsløs?
FEATURE AF JAKOB JESSEN: AMERIKANERNE I AFGHANISTAN: SÅDAN ÆNDREDE KRIGEN DEM
Om få måneder forlader 23.000 amerikanske tropper Afghanistan, og i 2014 er krigen ovre. RÆSONs Jakob Jessen har talt med en politolog, en historiker, en tidligere amerikansk ambassadør i Afghanistan og en af Bush’ sikkerhedsrådgivere om de begivenheder, der kom til at forme og omforme amerikanernes indtryk af Afghanistan-krigen og dem selv.
INTERVIEW MED VILLY SØVNDAL: SKAL VI SKELE TIL DANSKE INTERESSER, NÅR VI VÆLGER VORES KRIGE? NEJ
“Det er ikke danske interesser, der er afgørende for, om vi går i krig. Det afgørende, er, om vi kan hjælpe udviklinger på vej i den her verden. Det bliver en tryggere verden for os at leve i, i det omfang det lykkes os at få diktaturer erstattet af demokratier,” siger Villy Søvndal.
KOMMENTAR AF POYA PAKZAD: SYRIEN: VESTENS POLITIK HAR MEDVIRKET TIL AT ESKALERE KONFLIKTEN
Der kan gå lang tid, før styret vælter: Assads fald er et spørgsmål om tid, men om den seneste eskalering indvarsler en ny fase, er gætteri. Og styrets kollaps er ikke en garant for en afslutning på stridighederne.
LASSE BLAABJERG INTERVIEWER JØRGEN ØRSTRØM: VERDEN FÅR EN NY ØKONOMISK MODEL
”Politikerne tror at krisen er et midlertidigt problem, i virkeligheden afspejler krisen, at vi er på vej ud af industrisamfundet og ind i en helt ny type samfund med helt andre forhold, der kræver helt andre løsningsmodeller.”
LASSE MARKER SPØRGER LARS BARFOED: HVAD ER FORSKELLEN PÅ V OG K?
Barfoed: Man skal også stemme på os, fordi vi har en troværdighed på de borgerlige økonomiske reformer. RÆSON: Men du vil ikke sige, at Venstre er mindre troværdige end jer? Barfoed: Nej.
JOHAN MOE FEJERSKOV INTERVIEWER KASPER FOGH HANSEN: THORNINGS PROBLEM ER IKKE KOMMUNIKATION, MEN SUBSTANS
“Folk er villige til at stemme svære ting igennem og belønne politikere, der træffer de svære valg. Problemet er, hvis folk er usikre på, om de virkelig mener det.”