PREMIERE LØRDAG 16. NOVEMBER: En dag i demokratiets tjeneste – 13.00-18.00 på DOKK1 med gratis adgang

PREMIERE LØRDAG 16. NOVEMBER: En dag i demokratiets tjeneste – 13.00-18.00 på DOKK1 med gratis adgang

24.10.2024

.

Lørdag 16. november er der premiere på en helt nyt en-dags-festival for politik, når DOKK1 i samarbejde med magasinerne RÆSON og ÆRA indbyder til “En dag i demokratiets tjeneste”. Der er gratis adgang.

“Havnen altid har bundet Aarhus og verden sammen, og det samme gør DOKK1 og vi med dette projekt”, siger Clement Kjersgaard. “Blandt navnene er flere partiledere, nogle af landets mest dagsordensættende debattører, samt eksperter og aktivister. Men borgerne får både det første og det sidste ord”.

”Vi sætter stor pris på det mangeårige samarbejde, vi har med Clement og RÆSON. Clement har et enormt netværk og altid en strøm af ideer til, hvordan vi kan diskutere tidens vigtigste emner. Ikke kun i TV eller i radioen, men fysisk, borger og politiker imellem. Dét er vigtigt. Det er her, samtalerne opstår. Her man kan lære at være uenige, men stadig holde den gode tone. Og måske endda forstå hinandens perspektiver bedre”, siger programchef i DOKK1, Lisbeth Overgaard.

Det er tanken, at arrangementet skal blive en årlig tilbagevendende begivenhed. På dagen – der strækker sig fra 13.00-18.00 med en række skiftende elementer og aktiviteter – medvirker bl.a.:

Pelle Dragsted, partileder (EL)
Pernille Vermund (LA)
Franciska Rosenkilde, partileder (ALT)
Kristian Thulesen Dahl, direktør i Aalborg Havn
Nina Palesa Bonde, formand for Dommerfuldmægtigforeningen
Nafisa Fiidow, embedsmand og debattør
Simon Fendinge (LA), vinder af DM i Debat
Elise Sydendal, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse
Jonas Parello-Plesner, direktør i Alliance of Democracies
Michael Bang Petersen, professor, leder af Magtudredningen, Aarhus Universitet
Jens-Christian Svenning, professor, Aarhus Universitet
Clement Behrendt Kjersgaard, ordstyrer

Program for dagen (flere detaljer følger):

13.00-15.00 Hvilke idéer virker? Paneldebat i nyt format, med politikere, eksperter og borgere i skiftende møder. På scenen bl.a. Pelle Dragsted (EL), Pernille Vermund (LA), Franciska Rosenkilde (AL), formand i Dommerfuldmægtigforeningen Nina Palesa Bonde, debattør og embedsmand Nafisa Fiidow og direktør i Aalborg Havn Kristian Thulesen Dahl (kort pause halvvejs)

15.00-15.45 Pause med mulighed for at møde flere af deltagerne til Q&A på mindre scener

15.45-17.15 Hvad er fremtidens udfordringer? Med bl.a. direktør i Alliance of Democaries Jonas Parello-Plesner, professor Michael Bang Petersen, professor Nina Smith, professor Jens-Christian Svenning m.fl. God tid til spørgsmål og indlæg fra salen

17.15-17.20 Kort pause

17.20-17.50 Året der går – politikquiz med panelet mod salen

Bemærk:

Det er ikke muligt at bestille plads, men arrangementet foregår på Rampen, der kan rumme mange tilhørere. Kom gerne i god tid (caféen er åben og vi har bøger og blade at fortælle om)

Apropos arrangementer i Aarhus: RÆSONs samarbejdspartnere på Oplev Kulturen inviterer lørdag 25. januar til anden udgave af den nye kulturfestival med bl.a. Sofie Gråbøl, Philip Faber og Bo Lidegaard, se mere her (premiereudgaven i februar 2025 var helt udsolgt)

SÆRTILBUD: Alle, der deltager på dagen, får adgang til et særligt tilbud fra RÆSON, som du kan aktivere allerede nu. Tegner du abonnement på RÆSON eller ÆRA, forærer vi dig nemlig et gratis eksemplar af bogen “Verdens Magter” (normalpris: 399 kr.) af bl.a. Lykke Friis, Flemming Splidsboel og Niels Bjerre-Poulsen OG vi betaler også porto og ekspedition:



Spørgsmål? Skriv til os på ordre@raeson.dk