De 10 mest læste artikler i juli (nyeste først):

De 10 mest læste artikler i juli (nyeste først):

05.08.2014

.

En del af RÆSONs artikler er gratis (nogle dog kun i en periode), andre kræver abonnement. 12 måneders abonnement koster fortsat kun 250 kr., der inkluderer:
– 4 trykte numre leveret til din adresse (løssalgspris: 4 x 64 kr.)
– 4 gratis ebøger (senest “Nye regler i dansk politik”)
– Alle digitale artikelsamlinger (pt. om Mellemøsten, Ukraine og mediernes fremtid)
– Alle betalingsartikler fra 2002-idag
For studerende og pensionister er prisen kun 200. Se mere på vores abonnementhjemmeside

De 10 mest læste artikler i juli (nyeste først):


Israels ambassadør Barukh Binah: Jeg er uhyre skuffet over de europæiske lande
INTERVIEW 31. juli: “Jeg er uhyre skuffet. Særligt også over de europæiske lande, der kalder sig for venner af Israel” siger ambassadør Baruk Binah om afstemningen i FNs menneskerettighedsråd, der forleden vedtog en undersøgelse af Israels krig i Gaza – hvor Storbritannien, Frankrig og Tyskland afstod fra at stemme mens kun USA stemte imod. ”Det eneste land, der handlede moralsk var USA. USA var det eneste land, som mener at Israel har ret til at forsvare sig selv”.

Naser Khader: På grund af Hamas bliver vejen til et selvstændigt Palæstina en lang ørkenvandring
26. juli. “Jo mere islamisterne får lov at føre sagen, jo længere er der til en palæstinensisk stat”.

Mogens Lykketoft til RÆSON: Hvis ikke Putin snart stopper de kræfter, han har sluppet løs, er hårdere sanktioner uundgåelige
23. juli. ”Hvis ikke Putin snart bevæger sig synligt effektivt i retning af at stoppe de kræfter, han selv har sluppet løs i Ukraine, inklusiv leveringen af de her dødsensfarlige våben, som er kommet i hænderne på vilde og ukyndige mennesker […] så bliver et skærpet sanktionsregime desværre uundgåeligt, både for USA og EU”.

Asmaa Hamid: Har Martin Lidegaard glemt den radikale Israelpolitik?
OPINION 21. juli. På sit seneste landsmøde vedtog de Radikale en skarp resolution om Israel, der opfordrer EU til at ”benytte sig af såvel diplomatiet som handelspolitikken til at lægge pres på landet, når det ikke lever op til sine internationale forpligtelser” herunder specifikt ifbm. blokaden mod Gaza. Har Udenrigsministeren glemt sin egen politik?

Michael Irving Jensen: Hamas vil gerne stoppe kamphandlingerne, hvis forandringer følger med
OPINION 21. juli. Hamas har svært ved at lægge våbnene, hvis det ikke fører til forbedringer for de 1,8 mio. palæstinensere i Gaza. Bevægelsen sagde nej til det egyptiske våbenhvileforslag, men har fremlagt sin egen plan – og forhandler med Fatah om at finde en fælles linje. Men det står klart, at Israels angreb netop har til formål at knuse tiltagene i retning af palæstinensisk enhed.

Per Stig Møller om Syrien: Den eneste løsning er en aftale med Assad
19. juli. “Vesten har fejlet ved med det samme at sige at ’Assad skal gå’. Når man siger sådan til en mand, så vil han enten gå – eller kæmpe til sidste blodsdråbe. Den eneste vej frem er at få de moderate Syrere, som ønsker demokrati, og Assad, til at indgå en aftale. Hvis man ikke kan lave en aftale, vil islamisterne sammen med de moderate vinde over Assad, derefter vil islamisterne slagte de moderate, og så vil man få en islamistisk stat”.

Så hvornår vil politikerne spørge borgerne om salg af deres patientdata?
OPINION 13. juli. På årets Folkemøde talte paneldeltagerne varmt om det ”væksteventyr”, der venter når ”Big Data” kommer til sundhedsvæsnet. Men politikerne har glemt at spørge borgerne.

Professor James Galbraith: Piketty risikerer at afspore hele debatten
9. juli. Danmark og Europa skal finde tilbage til deres socialdemokratiske kerneværdier for at skabe vækst og bekæmpe uligheden, mener den amerikanske økonom James Galbraith.

Kunne spindoktorerne ikke gøre demokratiet bedre?
8. juli. Vi tænker ofte på toppolitikernes personlige presserådgivere som mørkets fyrster, hvis eksistens i sig selv er et onde i vores samfund. Men i stedet for at diskutere ’spindoktor/ikke-spindoktor’, kunne vi med fordel diskutere, hvordan spindoktoren kunne bidrage til at skabe bedre politisk kommunikation – og dermed styrke den demokratiske samtale, skriver Frederik Appel Olsen i KOMMENTARSERIEN.

Lea Korsgaard, Zetland: Nyheden er på vej ud af avisen. Det ville være mærkeligt andet
2. juli. “I 90’erne gik vi alle sammen rundt og sagde til os selv, at historien var slut. De store ideologiers tid var forbi. Der fandtes kun én verden og én måde at anskue den på. Det afspejlede sig også i den måde, vi skrev nyheder på. Der fandtes kun den tørre, lidt kliniske nyhedsstemme. Nu har vi jo opdaget, at historien ikke er slut. Der er vildt mange konkurrerende måder at se og opleve verden på, og det forplanter sig i vores sprog og i vores måde at fortælle historier på”.