Økonomiprofessor: Skattelettelser kan koste planlagte investeringer i forskning og uddannelse
12.08.2012
.”Efter skattereformen skal man måske være mindre ambitiøs eller i hvert fald vente og se, hvad der sker i fremtiden, når det kommer til investeringer i uddannelse og forskning.” Det siger professor i økonomi, Michael Svarer, til RÆSON.
INTERVIEW Gustav Nedergaard
SKATTELETTELSER ELLER VELFÆRD I en ny interviewserie spørger RÆSON politikere og økonomer: Gør skattereformen det billigere eller bedre at være dansker?
– Økonomiprofessor: Skatteaftalen strider mod regeringsgrundlag
– Venstres skatteordfører: Mere af den samme politik er ikke bare den samme politik
– Socialdemokraterne ved ikke, hvor de skal finde de 2.7 mia, der mangler i 2020-planen
Hvordan ser du forskellen mellem regeringens fremlagte udspil og den endelige skatteaftale mellem med Venstre og De Konservative?
Det er i småtingsafdelingen. Ånden og retningen er den sammen. Der er så lidt på finansieringskilderne, men det er ikke noget, som jeg har stærke holdninger til.
I Børsen den 10. juli giver 78 økonomer regeringen topkarakter for at gennemføre langsigtede økonomiske reformer, som de økonomiske vismænd anbefaler. Nu er boligskatten fredet indtil 2020. Hvor langsigtet er det?
Hvis man ser på, hvad økonomerne har anbefalet, så er det jo netop at låse op for boligskatten. Så her mangler regeringen at følge rådene. Samtidig skal man huske, at det betyder, at man ikke kan lette skatte på arbejde så meget, som man ellers kunne. Det trækker ned i min bog i bedømmelsen af regeringen. Men det havde været svært at komme igennem med politisk. Den aftale, der ligger nu, er en bred aftale, og det er der en vis fornuft i, fordi det giver en troværdig til det, man vedtager.
Og det er