11. juni 2004 | 2. kvartal                                                                                < >

           
       
 

                               
 
   

                            

                                                                
  Aimée Kjær (Cambodia) Klaus Langhoff-Roos (Schweiz) Henrik Werdelin (England) Jonas Parello-Plesner (Frankrig) Morten Spenner (England)
 

  R Æ S O N S  G L O B A L E  P A N E L

   
 
 

      

Klaus Langhoff-Roos er cand. scient. pol. og har arbejdet for et af de store danske konsulentfirmaer, PA Consulting Group. Skrev bogen ”Momentum – om industriers udvikling og virksomheders omstillingsevne” (Børsens Forlag), der er blevet kaldt til én af sidste års bedste ledelsesbøger. Han er nu flyttet til Schweiz og er tilknyttet et rådgivningsnetværk, der bl.a. arbejder for de større europæiske flyselskaber.

 

 

 
   

2. Langhoff-Roos: Politik og videnskab

LANGHOFF-ROOS. Politik og videnskab minder meget om hinanden ved begge at leve på løftet om at skabe et bedre liv - hvilken af dem indfrier bedst det løfte? Du må i din rolle som videnskabsminister daglig konfronteres med en prioritering mellem videnskabeligt og politisk fremskridt. Hvilket videnskabeligt eller det politisk fremskridt du er med til at skabe har mest forbedret dine medborgeres liv?

Mit største personlige bidrag, tror jeg, er at have været med til at indføre professionel fodbold i Danmark sammen med min gode ven, Harald Nielsen. Det har sat gang i en positiv udvikling i Danmark med en blomstrende fodboldindustri til følge, som ikke bare har bidraget til sportslige resultater, men også skabt vækst og arbejdspladser.

I dag håber jeg på at kunne bidrage til at bygge bro mellem forskningen og erhvervslivet, for det er det, vi skal leve af i fremtiden. Regeringens samlede reformer på vidensområdet vil bidrage til at styrke Danmark i globaliseringen. Det gælder således reformen af universiteterne, det forskningsrådgivende system, sektorforskningen og hele samspillet mellem forskning og erhvervsliv. Den højteknologiske fond skal være med til at fremtidssikre danske jobs gennem satsning på brede, løfterige teknologier som nano-, bio-, informations- og kommunikationsteknologi. Endelig har vi sikret stabile rammer for forskningen og universiteterne helt frem til og med 2007. Og det er første gang i mange år.

ARTIKLENS FORSIDE

                                                                     NÆSTE SIDE

TILBAGE