RÆSON spørger: Hvem er vores fjender?

RÆSON spørger: Hvem er vores fjender?

17.10.2012

.

Danmark er i krig, PET og FE har kun fået udvidede beføjelser de seneste 10 år, og forsvaret farer op, når Hækkerup vil skære ned. Så meget forsvar, men hvem forsvarer vi os imod?

OVERBLIK af Villads Andersen, RÆSONs daglige redaktør



Vores fjender: Iran
Iran er IKKE en trussel mod verdensfreden. Billedet af et galt og krigerisk præstestyre med hede drømme om atomvåben er en konstruktion, som Israel og USA står bag. I virkeligheden er iranerne forudsigelige, og derfor kan vi være nogenlunde trygge ved dem, vurderer eksperter.



Vores fjender: Cyberterrorister
Cyberterrorister hærger internettet som aldrig før, og de er svære at forsvare sig imod. Men også svære at forstå: De kan have vidt forskellige motiver for at gå til angreb. Her er tre af dem.



Vores fjender: Spioner
Efterretningstjenester fra andre lande spionerer mod både danske virksomheder og den danske stat. Men det er ikke noget, man taler om, da det kan skade Danmarks diplomatiske relationer. PET og FE, som skal beskytte Danmark mod udenlandske spioner, arbejder derfor i det skjulte.



Vores fjender: Vesten skal lade de nye regeringer i Mellemøsten fejle
De islamiske partiers sejrsrunde ved regeringsvalgene i det nye Mellemøsten har skabt bekymring i Vesten. Men udfordringerne for de økonomisk trængte lande har selv revolutionen ikke ændret på, og fejler de nye regeringer, fejler den politiske Islam som samfundsmodel.



Vores fjender: Den umulige terrordebat
Det er ualmindeligt svært at debattere terrortruslen i Danmark, men det har ikke stoppet mange. Og selv om debatten er spækket med tvivlsomme antagelser og billige politiske point, er den mest af alt vigtig.


Villads Andersen (f. 1988) er RÆSONs daglige redaktør og medlem af chefredaktionen. Desuden praktikant på P1 Dokumentar, DR’s ugentlige radiomagasin med og om undersøgende journalistik og dokumentarisme. Kandidatstuderende i analytisk journalistik ved Aarhus Universitet og Journalisthøjskolen. BA i medievidenskab og retorik.

zp8497586rq