Film fra konferencen Efter Foråret: Khader, Krasnik, Tantholdt

Film fra konferencen Efter Foråret: Khader, Krasnik, Tantholdt

08.06.2012


Den 4. juni inviterede Nyhedsmagasinet RÆSON i samarbejde med Den Kongelige Bibliotek til konference om situationen i Mellemøsten. “Efter foråret” fandt sted i Den Sorte Diamant klokken 17-22. Over 5 timer diskuterede eksperter, politikere, journalister og kommentatorer de sidste 18 måneders begivenheder og fremtiden for demokrati i regionen. Her har vi samlet film fra konferencen.

Af Villads Andersen, daglig redaktør, og Magnus Boding Hansen, chefredaktør


NASER KHADER: De islamistiske partier kan ikke levere varen og løse egypternes hverdagsproblemer. Men jeg vil også sige, at tingene i Mellemøsten tager tid. Det tager tid at opbygge nye partier. Det har jeg gode erfaringer med.


MARTIN KRASNIK: De arabiske revolutioner har indført en diskussion om repræsentation i den arabiske verden, som man ikke har haft før. Det kan man ikke ændre.


RASMUS TANTHOLDT: Jeg tør godt sige – så kan man være for eller imod – at hvis ikke de franske fly havde bombet på det tidspunkt, så var det lykkedes Gaddafis folk at indtage Benghazi, og så havde det været en hel, hel anden situation.


Villads Andersen (f. 1988) er RÆSONs daglige redaktør og medlem af chefredaktionen. Kandidatstuderende i analytisk journalistik ved Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Bachelor i medievidenskab med tilvalg i retorik. Forhenværende redaktør på blandt andre Musiktidsskriftet Geiger.

Magnus Boding Hansen (f. 1986) er RÆSONs ansv. chefredaktør. Cand.mag. i retorik med speciale i debat og tilvalg i journalistik fra Universidad de Costa Rica og i militær- og fredsstudier. Har været praktikant på DR2 Udland og rapporteret fra Honduras, Costa Rica, Haiti, Den Dominikanske Republik, Colombia og Sydsudan til bl.a. Information, Deadline 22.30 og Weekendavisen.