Med på VIDENSFESTIVAL: Per Fly

Med på VIDENSFESTIVAL: Per Fly

24.10.2011


RÆSON har nu tilføjet filminstruktøren Per Fly til den række af forfattere, kunstnere, videnskabsfolk og meningsdannere, der lørdag 21/1 2012 udgør programmet til Danmarks første VIDENSFESTIVAL, som finder sted fra kl.10-22 i Den Sorte Diamant.

OM PER FLY: Fly indleder til vinter optagelserne til sin hidtil dyreste film, der handler om den legendariske svenske jazzsangerinde Monica Zetterlund (1937-2005). Han slog igennem med et brag, da han i 2000 lavede sin spillefilmdebut “Bænken”, som indbragte ham ikke færre end 3 Bodil-priser og 5 Robert-priser – og ved begge prisuddelinger blev udpeget som Årets Danske Film. “Bænken” blev siden udbygget – med “Arven” (2003) og “Drabet” (2005) – til en trilogi, der beskrev konflikter i tre sociale miljøer: under-, over- og middelklassen, og etablerede Fly som en af de mest markante danske filminstruktører. I 2007 stod han bag den form-fornyende tv-serie “Forestillinger” (2007) og i 2010 vendte han tilbage til biografen med filmen “Kvinden der drømte om en mand”.

På RÆSONs Vidensfestival 2012 indgår Fly i en session med bl.a. teater- og filminstruktøren Katrine Wiedemann (flere detaljer følger). Klik videre her for information om programmet, der også tæller bl.a. Suzanne Brøgger, Peter Øvig Knudsen, Christoffer Guldbrandsen og Uffe Østergaard

BESTIL PLADS NU:
Billet til hele dagen (kl.10-22): 495 kr. KØB BILLET

RABATMULIGHEDER:
RÆSON arrangerer Vidensfestival i samarbejde med Dansk Magisterforening og Den Sorte Diamant – og du kan få billet med rabat, hvis du er medlem af DM eller Diamantklubben: KØB BILLET SOM MEDLEM AF DM / KØB BILLET SOM MEDLEM AF DIAMANTKLUBBEN

PRESSEN OM VIDENSFESTIVALEN:
– Politiken 29. juli 2011: “Kloge hoveder til kamp mod intellektuel dovenskab: En ny vidensfestival med store ambitioner og kloge navne på programmet skal gøre os til bedre borgere. Såmænd.” En klogskabsmaraton med filosoffer, forfattere, naturvidenskabsfolk og historikere skal ruske op i Danmarks borgere og skærpe vores interesse for det samfund, vi lever i. Så store er ambitionerne, når København til januar bliver ramme om en 12 timer lang vidensfestival med 25 intellektuelle hovednavne, der fra 10 morgen til 22 aften kaster sig ud i foredrag, dueller og diskussioner. […] Der er plads til 600 deltagere på vidensfestivalen, som bliver arrangeret af nyhedsmagasinet Ræson, Dansk Magisterforening og Det Kongelige Bibliotek. […] Vidensfestivalen finder sted i Den Sorte Diamant i København 21. januar 2012. Ambitionen er, at det bliver en årlig festival, som gerne skal vare flere dage.”

FOTO: Per Fly, pressefoto taget af Per Morten Abrahamsen