RÆSONs nyeste satsning: Udvidelse mod øst

RÆSONs nyeste satsning: Udvidelse mod øst

01.04.2011


I dag lancerer RÆSON en ny Østeuropaspalte. RÆSON bliver dermed det første danske medie med en fast og selvstændig dækning af det østlige Europa. I spidsen står en rutineret formidler af regionen.

Af Magnus Boding Hansen, RÆSONs daglige redaktør

Mens Ritzau skærer ned på sin udlandsdækning, udvider RÆSON med en fast Østeuropaspalte og en Østeuroparedaktør: Ota Tiefenböck (f. 1957 i Prag, tidligere redaktør ved Sjællandske Medier og freelancejournalist med speciale i Østeuropa for Kristeligt Dagblad, Information og norske aviser).

– Over de sidste halvandet år har RÆSON oprustet massivt på nettet, hvor vi hver uge bringer et antal nye artikler fra danske eksperter og journalister om dansk og international politik. Den nye store satsning er vores Østeuropa-sektion: udviklingen i Østeuropa, og i det tidligere USSR, bliver kolossalt forsømt af de danske medier. Det gør vi noget ved nu: med Ota Tiefenböck som fast tilknyttet Østeuroparedaktør vil vi sætte et vedholdende fokus på disse lande, i kortere og længere analyser, interviews og baggrundsartikler, siger RÆSONs grundlægger og udgiver Clement Kjersgaard.

Ota taler tjekkisk og russisk og forstår polsk, ukrainsk og slovakisk. Det giver adgang til information, der sjældent når vestlige medier. Han vil hver fredag skrive et presseklip fra Østeuropa, Balkan, Kaukasus, Rusland og Centralasien og en strøm af analyser og reportager.

– Danske medier deler fortsat Europa ud fra magtpolitiske forhold fra før Murens fald og prioriterer nyhederne fra det vestlige Europa. Det vil vi gøre noget ved. Østeuropa er en del af Europa – og det er det på tide, mediernes dækning afspejler, siger RÆSONs Østeuroparedaktør Ota Tiefenböck.

LÆS FØRSTE REPORTAGE I UDVIDELSEN MOD ØST

LÆS FØRSTE PRESSEKLIP I UDVIDELSEN MOD ØST

Foto: Den Røde Plads, Moskva, Rusland.

Magnus Boding Hansen (f.1986) er RÆSONs daglige redaktør og redaktør for krig og fred. Han er kandidatstuderende i retorik med tilvalg i journalistik fra Universidad de Costa Rica og i militær- og fredsstudier. Magnus har skrevet en artikel fra jordskælvet i Haiti til Information og været praktikant på DR2 Udland.