Bo Lidegaard og mange andre på Vidensfestival

Bo Lidegaard og mange andre på Vidensfestival

20.12.2011


Næste år får Danmark en VIDENSFESTIVAL, når en række forfattere, kunstnere, forskere, journalister og andre lørdag d.21. januar mødes i Den Sorte Diamant. Programmet, der strækker sig fra kl.10.00 formiddag til 22.00 aften, vil tælle foredrag, præsentationer, dueller, diskussioner og overraskelser. Bag arrangementet står Nyhedsmagasinet RÆSON i samarbejde med Dansk Magisterforening og Det Kongelige Bibliotek. Der vil være ikke færre end 25 oplægsholdere (se de første offentliggjorte navne nedenfor). Emnemæssigt spænder arrangementet bredt: kultur, kunst, politik, historie, videnskab. Indtægten fra billetsalget går til at drive RÆSON, som er non-profit.

Billet til hele dagen (kl.10-22): 495 kr. (videre til pladsbestilling)

PÅ VIDENSFESTIVAL 2012 MEDVIRKER BL.A.:
– Suzanne Brøgger, forfatter
– Peter Øvig Knudsen, forfatter
– Frederik Stjernfelt, professor
– Per Fly, filminstruktør
– Bo Lidegaard, chefredaktør
– Gunnar Viby Mogensen, cand.polit. og dr.phil.
– Troels C. Petersen, partikelfysiker ved Niels Bohr Instituttet
– Thomas Harder, forfatter
– Uffe Østergaard, professor
– Katherine Richardson, professor, fhv. formand for Klimakommissionen
– Vincent F. Hendricks, professor
– Christoffer Guldbrandsen, filminstruktør
– Lone Frank, videnskabsjournalist
– Lars Bukdahl, digter og anmelder
– Jan Grarup, pressefotograf
– Janus Metz, filminstruktør
– Katrine Wiedemann, instruktør
– Ivar Gjørup, tegner og forfatter
– Clement Kjersgaard, udgiver af RÆSON (ordstyrer)

KØB BILLET
– KØB BILLET SOM MEDLEM AF DM / KØB BILLET SOM MEDLEM AF DIAMANTKLUBBEN

PRESSEN OM VIDENSFESTIVALEN:
Politiken 29. juli 2011: “Kloge hoveder til kamp mod intellektuel dovenskab: En ny vidensfestival med store ambitioner og kloge navne på programmet skal gøre os til bedre borgere. Såmænd.” En klogskabsmaraton med filosoffer, forfattere, naturvidenskabsfolk og historikere skal ruske op i Danmarks borgere og skærpe vores interesse for det samfund, vi lever i. Så store er ambitionerne, når København til januar bliver ramme om en 12 timer lang vidensfestival med 25 intellektuelle hovednavne, der fra 10 morgen til 22 aften kaster sig ud i foredrag, dueller og diskussioner. […] Der er plads til 600 deltagere på vidensfestivalen, som bliver arrangeret af nyhedsmagasinet Ræson, Dansk Magisterforening og Det Kongelige Bibliotek. […] Vidensfestivalen finder sted i Den Sorte Diamant i København 21. januar 2012. Ambitionen er, at det bliver en årlig festival, som gerne skal vare flere dage.”

I SAMARBEJDE med Det Kongelige Bibliotek og DM (Dansk Magisterforening)Offentliggjort 29/7 2011. Illustration: Bo Lidegaard (foto: Politiken)